TEL : 

0761/855.611

Oferta promotionala

b1

Pentru luna septembrie si octombrie, echipa noastra de specialisti Hidrarem ofera serviciul de manopera la automatizari GRATUIT.

Contact Rapid

E-mail:
Subiect:
Mesaj:
Calculati 2 + 3 = ?

Avantaje

Principalele motivele pentru care ati alege serviciile oferite de SC HIDRAREM SRL:

  • Servicii prestate cu utilaje moderne
  • Preturi fara concurenta

Vizualizati lista completa

Foraje pentru pompe de caldura Barlad Galati Vaslui Husi

Foraje pentru pompe de caldura

Pompele de caldura apa-apa utilizeaza energia solara inmagazinata de apa din panza freatica, sau mai rar de apa din rauri, sau lacuri, la incalzirea cladirilor si la prepararea apei calde menajere.

Dintre toate tipurile de pompele de caldura, la momentul de fata, acestea dispun de cele mai bune randamente, avand valori COP intre 5,5- 6,1.

In cazul utilizarii pompelor de caldura apa-apa trebuie analizata cu mare atentie atat commpozitia cat si canntitatea apei pe care o avem la dispozitie. In cazul apelor murdare sau necorespunzatoare din punct de vedere al compozitiei, se va folosi un schimbator de caldura auxiliar sau si un rezervor separator de gaze.

Pentru implementarea acestui sistem avem nevoie de doua puturi. Unul va fi sursa de apa, iar celalat put va fi folosit la deversarea apei din pompa de caldura.

Din experienta se constata, ca acolo unde gasim cantitatea de apa cu destula usurinta, acolo avem probleme cu deversarea ei, din cauza nivelelor ridicate a apei din sol.

In aceste cazuri suntem nevoiti sa foram mai multe puturi de mai mica adancime pentru a se putea deversa cantitatea de apa folosita de pompa de caldura. Distanta minima dintre putul de sursa si putul de deversare trebuie sa fie de cel putin 10 m, dar se recomanda o distanta de 15m.

La acest sistem se pot folosi si fantini sapate, deja existente. La forarea puturilor trebuie avuta mare grija ca apa scoasa dintr-un strat freatic sa ajunga inapoi in acelasi strat.

Nu se poate amesteca apa din diferite straturi freatice.

Posibilitatea utilizarii pompelor de caldura apa-apa este conditionata de 4 criterii de baza:

  • Sa fie disponibila cantitatea de apa necesara, in cazul caselor cca 3-5 m³/h.
  • Calitatea apei sa fie potrivita utilizarii ca sursa de energie (trebuie analizata sa nu prezinte acumulari de gaze, sau substante dizolvate cum ar fii HCO3; Fe²+ , Fe³+, etc.)
  • Temperatura apei nu pota sa scada sub 7°C nici pe timp de iarna. Pe partea de admisie a apei trebuie instalata un filtru care sa nu permita trecerea particulelor mai mari de 1 mm. In cazul apelor cu continut ridicat de gaze, se va folosi un rezervor de aerisire.
  • Adancimea fintinii ( de unde absorbim apa) sa nu fie mai mare de 15-20 m, in caz contrar cheltuielile de pompare o sa consume economiile realizate datorita randamentului mai ridicat al acestor pompe de caldura.

Ca si constructie putul sursa si putul de deversare sunt la fel, cu diferenta ca in putul de refulare nu se pune pompa, deoarece refularea in marea majoritate a cazurilor se face gravitational.

In functie de configurarea sistemului si de posibilitatile de la fata locului pompa care asigura apa pompei de caldura poate sa fie montata in put ( pompa submersibila), sau linga pompa de caldura (hidrofor).

Tevile de aductiune si refulare trebuie izolate ca sa nu apara condens pe ele.

Va rugam sa contactati echipa Hidrarem pentru a va prezenta o oferta personalizata.

 

Foraje pentru pompe de caldura – o alternativa la sistemele de incalzire clasice

 

Incalzirea locuintei utilizand energia solara inmagazinata in panza freatica folosind pompe de caldura geotermala reprezinta o solutie optima din multe puncte de vedere, cum ar fi costul de operare scazut si eficienta ridicata precum si stabilitatea sursei. Echipa noastra ofera lucrari de foraje pentru pompe de caldura, executate cu un inalt profesionalism, care ne caracterizeaza de fapt in toate serviciile pe care noi le oferim.

Randamentul cel mai ridicat la ora actuala este obtinut cu tipul de pompe de caldura apa-apa, de aceea foarte multa lume opteaza pentru acest sistem.

 

Foraje pentru pompe de caldura apa-apa

 

Principiul de functionare consta in extragerea energiei care serveste la pregatirea agentului termic inmagazinat in panza freatica din sol si chiar in apele de suprafata. Printr-un circuit de tevi se pompeaza un lichid denumit agent de transfer termic care, in timp ce parcurge traseul se incalzeste pana la aproximativ 15 grade Celsius, iar aceasta energie termica va fi transferata pompei de caldura si va fi folosita la pregatirea agentului termic. Circuitul din tevi poate fi instalat in sol atat pe plan orizontal cat si pe plan vertical. Neajunsul primei optiuni consta in suprafata intinsa de care este nevoie, in timp ce sistemul vertical ocupa un spatiu mult mai restrans.

Pentru cel de-al doilea tip sunt necesare lucrari de foraje pentru pompe de caldura, pe care firma noastra le executa de peste 20 de ani.

 

Foraje pentru pompe de caldura – conditii pentru executarea lor

 

Exista patru conditii de baza care fac posibila utilizarea pompelor de caldura geotermale: cantitatea necesara de apa sa fie disponibila, la un debit de circa 5 metri cubi pe ora, apa trebuie sa aiba anumite caracteristici, adica sa nu prezinte substante chimice dizolvate in ea sau acumulari de gaze, temperatura ei sa nu scada sub 7 grade nici macar in timpul iernii, iar adancimea putului sa nu fie mai mare de 20 de metri, ceea ce ar insemna cheltuieli in plus pentru energia de pompare.

Pentru punerea in functiune a sistemului este necesara forarea a doua puturi: unul va reprezenta sursa de apa, iar celalalt va fi necesar la deversarea apei din pompa.

 

Preturi mici, dar calitate inalta, la foraje pentru pompe de caldura

 

Daca v-ati decis pentru implementarea acestui sistem de incalzire in gospodaria dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati. Apelati la serviciile de inalta calitate pe care vi le punem la dispozitie si nu veti regreta. Cu un personal inalt calificat si cu o experienta de peste 20 de ani in lucrari de foraje pentru pompe de caldura, veti beneficia de calitatea lucrarilor, seriozitate, profesionalism, toate acestea la un pret imbatabil.

Scopul nostru principal este satisfacerea exigentelor clientilor nostri, pentru ca acestia sa fie multumiti pe deplin de serviciile pe care le punem la dispozitie.

Asadar, daca locuiti in judetul Vaslui, in Barlad, Husi sau alte localitati din judet, sau in judetul Galati si aveti nevoie de foraje pentru pompe de caldura, noi va stam la dispozitie. Ne puteti oricand contacta la numarul de telefon 0761855611 sau la adresa electronica This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. iar noi va vom raspunde cu promptitudine.